hirdetés

Baj van Sierra Leonában is az ebola járvány miatt. A következő négy napban így a lakosok nem hagyhatják el otthonukat Sierra Leonéban, ami a remények szerint segít majd megakadályozni a járvány további terjedését, az egészségügyi dolgozóknak pedig lehetővé teszi, hogy azonosítsák a betegség korai stádiumában lévő eseteket.

ebola liberia

Az ebola soha nem látott ütemben terjed Afrikában. Sierra Leonában éppn ezért kijárási tilalmat vezettek be a hatóságok. A szigorú intézkedéstől azt várják, hogy a halálos vírus terjedése lassul, esetleg megáll. Ibrahim Ben Kargbo az Ebola-járvány elleni harcban illetékes elnöki tanácsadó a Reuters hírügynökségnek keményen fogalmazott.
Szükség van az agresszív fellépésre ahhoz, hogy egyszer és mindenkorra gátat szabjunk a vírus terjedésének. A kijárási tilalmat 21 ezer ember fogja felügyelni. A rendőrségnek és a hadseregnek már több ezer tagja felügyeli azon települések karanténját, amelyek az ország leginkább járvány sújtotta részein, a guineai határ vidékén fekszenek. -mondta Ibrahim Ben Kargbo.