hirdetés

Osztrák tinédzserek gondolták jó tréfának a lipcsei luxusszálloda merénylettel való telefonos megfenyegetését. A hívás után nagy erőkkel vonultak ki a terrorelhárítók egységei, még rendőrségi helikopter is körözött a helyszín fölött.

Lipcse terrorelhárítókA Hotel Fürstenhof személyzete nem sokkal hajnali három óra előtt fenyegető telefonhívást kapott, amit jelentettek a rendőrségnek. A rendőrök nagy erőkkel és bombakereső kutyákkal vonultak ki a helyszínre, és azonnal lezárták a környéket. Gépfegyveres rendőrök vették körbe az épületet, az érkező leveleket és csomagokat szigorúan ellenőrizték, a belépést pedig mindenkinek megtiltották.

Az épületet a pincétől a tetőig tüzetesen átvizsgálták. Több mint száz rendőr volt a helyszínen, és időnként rendőrségi helikopter körözött a terület felett.

A hatóságok szerint a telefonbetyár tinédzserek Ausztriából mobiltelefonon tették a bejelentést a terrorfenyegetésről. „Véget vetünk a rendőrségi bevetésnek, és fellélegezhetünk” – írta kedd délután a helyi rendőrség Twitter-oldalán.