hirdetés

A délkelet-franciaországi Grenoble egyik iskolája előtt délelőtt 10 óra körül dördültek lövések. A francia rendőrség két halálos áldozatról és egy súlyos sérültről adott hírt.

Grenoble lövöldözés FranciaországbanA város Teisseire nevű negyedében lévő iskola előtti sortűz egy gépkocsiból érkezett. Az egyik áldozat a helyszínen életét vesztette, egy másik később belehalt sérüléseibe, a harmadikat pedig súlyos állapotban kórházba szállították, de nincsen életveszélyben – számoltak be francia rendőrségi források, emellett  valószínűsítik, hogy kábítószer-kereskedelemmel kapcsolatos leszámolás történt. Erre utal, hogy a lövések célzottan a három férfira irányultak.

A lövöldözéshez használt gépkocsit néhány kilométerre a helyszíntől, kiégett állapotban megtalálták a rendőrök.

A környéket lezárta a hatóság, a bűnügyi rendőrség vizsgálatot indított. Az általános iskola igazgatója először úgy rendelkezett, hogy minden gyereknek az épületben kell maradnia, dél körül viszont feloldották a zárat, így a szülők hazavihették csemetéiket.

Laurent Becuywe ügyészhelyettes a helyszínen úgy nyilatkozott: még nincs információjuk arról, hogy hányan lehettek a lövöldözők, mivel a vizsgálat csak pár órája kezdődött. Az áldozatok személyazonosságát nem fedhetik fel, de 20 és 30 év közötti emberekről van szó. Az ügyészi hivatal is megerősítette, hogy a legvalószínűbb feltételezés szerint drogkereskedő bandák közötti leszámolás történt.

A környéken már volt hasonló leszámolás, 2015 szeptemberében egy 22 éves férfit ugyanitt a nyílt utcán lőttek le, akkor is rivális drogbandák összetűzéséről volt szó. Ezután egy gyanúsított ellen emeltek vádat emberölés miatt.