hirdetés

Brutális buszbaleset Franciaországban. A Libourne város közelében történt tragédiában 42 nyugdíjas vesztette életét, akik épp nyaralni mentek. Csak nyolcan élték túl a halálos ütközést. A helyszínen hatvan tűzoltó dolgozik.

French firefighters carry an injuried person out of a Eurolines bus from Netherlands which crashed on August 13, 2010 on highway A2 near Crespin, northern France. At least one person died and five were badly injured.  AFP PHOTO FRANCOIS LO PRESTI

Legkevesebb 42-en meghaltak a dél-nyugat-francia Libourne városánál történt buszbalesetben. A sajtóhírek szerint a busz egy teherautóval ütközött. Úgy tudni, mindkét jármű kigyulladt.

A buszon az első jelentések szerint többségében nyugdíjasok ültek, akik nyaralni indultak. A hatóságok szerint nyolcan élték túl az ütközést. Az AFP a tűzoltókra hivatkozva azt írja, hogy a teherautó vezetője is az áldozatok között van.

60 tűzoltó dolgozik a helyszínen. Az egyik közeli település, Puisseguin polgármestere, Xavier Sublett az együttérzésén túl azt is bejelentette, hogy készen állnak a sebesültek fogadására és ellátására.

Francois Hollande államfő a Twitteren közölte, hogy azonnal összehívta a kormánya tagjait.