hirdetés

Komolya figyelemfelhívó akciót vetettek be a Velencei biennálén a magyar pavilonnál a magyarországi migráns politika miatt. A magyar pavilon elé szögesdrótot és plakátokat tettek a tüntetők. Mindezt pedig a magyar kormány augusztus 31-ei a déli határzár átadását, s ezen aprópó miatt lett a magyar pavilon elzárva szögesdróttal.

velence szögesdrót a magyar pavilonnál

A magát #fenceforeurope-nak nevező csoport különös és egyben igen frappáns módját választotta Velencében a kulturális biennálén annak, hogy kifejezze mit is gondol a magyar menekült politikáról. A szervezet ugyanazokkal eszközökkel zárta el a magyar pavilon bejáratát, mint amilyeneket a kormány használ a migránsokkal szemben. Plakátokat helyeztek ki és szögesdrótot húztak a magyar pavilon bejáratához a tüntetők. Minderről az artportal.hu számolt be.

A portál idézi a csoport nyilatkozatát:

Ugyanazokat az eszközöket használjuk, amelyeket a magyar kormány használt az elmúlt hónapokban, részben a magyar lakosság félrevezetésére és megfélemlítésére, részben hazánk déli határának lezárására. Az általunk épített kerítéshez használt plakátok mindegyike a magyar kormány menekültek ellen uszító plakátjainak, illetve a Nemzeti Konzultáció néven elhíresült önigazoló-propaganda szövegek angol fordításai, azoknak a tartalmát semmilyen formában nem módosítottuk. A kerítéshez használt NATO drót szintén szabvány-eszköz: ugyanezeket az éles pengéket telepítette a kormány a déli határunkhoz, remélve, hogy a menekülő embereket ezzel távol tarthatja.

A különös figyelemfelhívó eseményt Velencében rengetegen nézték meg .