hirdetés

Nagy mennyiségű lőszert, több csőbombát, s egyéb robbanószerkezeteket talált a rendőrség a San Bernardinó-i fegyveres támadás két, az üldözés során tűzharcban lelőtt gyanúsítottjának a lakásán. Mint azt elsőként az Esti Újság megírta, az FBI már a merénylet után nem sokkal elképzelhetőnek tartotta, hogy ez egy terrortámadás. Mindezt most Barack Obama amerikai elnök sem zárta ki.

san bernardino 2

Barack Obama amerikai elnök ugyan elképzelhetőnek tartotta a terror lehetőségét a San Bernardinóban történtek kapcsán, ugyanakkor hozzáfűzte, hogy ezt a hatóságok még nem tudják biztosan. A CNN szerint a támadók radikális nézetet vallottak. A 28 éves Syed Raheel Farook és 27 éves Tashfeen Malik házaspár volt. A nő állítólag Szaúd-Arábiából jött, a férje a neten ismerkedett meg vele. Minden jel arra mutat, hogy vélhetően ők követték el a dél-kaliforniai San Bernardinóban a 14 halálos áldozattal és 17 sebesülttel járó brutális és véres merényletet. A terroristagyanús elkövetőket a rendőrség üldözés után egy tűzharcban szitává lőtte, azaz végzett velük.

A párnál rengeteg, több mint 1600 lövedék volt, de a rendőrség és az FBI szerint lakásukon további muníciót találtak. Sőt pokolgépekre is bukkantak a nyomozók, amiket a terroristák nem tudtak működésbe hozni.

Több mint háromezer lövedéket, tizenkét csőbombát és több száz olyan eszközt és alkatrészt találtak, amelyek robbanószerkezetek gyors házi összeszereléséhez szükségesek. Emellett a merénylet helyszíneként szolgáló épületben találtak három, már összeszerelt, távirányítással működésbe hozható robbanószerkezetet is, amelyek szerencsére nem robbantak.