hirdetés

Picit örülhet Szijjártó Péter külügyérünk, mert kollégája, a francia külügyminiszter Laurent Fabius pityókásan próbált meg beszédet mondani. Nem sikerült neki, pedig a magyarországi migránsügyi hozzáállást akarta kritizálni. Mondjuk ilyet magyar politikusok is tettek, mármint szólaltak meg piásan, többek között Szanyi Tibor, az MSZP fenegyereke is enyhén pityókásan szerepelt a Parlamentben 2010. november. 2-án, de párttársa, Szekeres Imre a Gripen gépek avatóján is enyhén bódult állapotban mondta beszédét.

laurent fabius

Előkerült egy egy hónappal ezelőtti felvétel Laurent Fabiusról, ahol kollégái próbálják támogatni, miután sikertelen próbálkozást tett, hogy nyilvános beszédet mondjon. A francia külügyminiszter feltehetőleg alkoholt fogyaszthatott a  szereplés előtt, ugyanis összevissza hablatyolt. Fabius volt egyébként az, aki botrányosnak nevezte egyes kelet-európai országok viselkedését a menekültválsággal kapcsolatban, és élesen bírálta a magyarországi határzárat, és Orbán Viktor miniszterelnök politikáját.

De nem ő volt az egyetlen olyan politikus, aki munka közben öntött fel a garatra. Michael Daerden belga miniszter a parlamentben szólalt fel kissé illuminált állapotban:

Az utóbbi években persze magyar politikusok is magyarázkodásra szorultak hasonló okokból. Például Szanyi Tibor MSZP-s politikus, aki 2010. novemberében a Parlamentben mondott egy pityókás beszédet. Vagy a szintén MSZP-s Szekeres Imre, sem marad ki ezen sorból, aki a Gripen-avatást tette emlékezetessé honvédelmi miniszterként.