hirdetés

Szíjártó szerint minden rendben van. Az USA ennek ellenére továbbra is tiltólistán azaz nem engedi be országa területére a magyar kormány közeli hivatalnokokat szám szerint hatot. Mert adataik alapján súlyos korrupciós ügyekbe keveredtek. Szijjártó Péter Washingtoni látogatása így nem sokat ért. De az új külügyér beszámolója alapján azt hihetnénk, hogy ha volt is némi vita a két fél között, azt villámgyorsan elsimították. Azt is elmondta, hogy Magyarország nem fogadja el, hogy megkérdőjelezzék demokratikus elkötelezettségét.

 szijjarto.washington

Nyilatkozott az MTI-nek Szijjártó Péter külügyminiszter azok után, hogy az elmúlt hetek amerikai bírálatai és az elmúlt napok korrupciós botránya után Wasingtonba látogatott, hogy ott tárgyaljon Victoria Nuland európai ügyekért felelős amerikai államtitkárral.

Szijjártó a magyar állampolgárok amerikai beutazásának megtiltásával kapcsolatban elmondta, hogy Magyarország a teljes nyitottság híve, és kérte: az Egyesült Államok kormánya tárja fel bizonyítékait, ha magyar állampolgárokkal szemben a korrupció vádját fogalmazta meg. Mivel erre az amerikai jogszabályok értelmében nincs lehetőség, a felek abban állapodtak meg, hogy a korrupció elleni harcban általánosságban számíthatnak egymásra – mondta Szijjártó.

Azaz Szíjártó kérésnek nemet mondtak.