hirdetés

A Fidesz kormány egy ellenzéki politikust kért fel tanácsadónak, amire rég nem volt példa. A külügy Farkas Bertalannal támad az egyik magyar űrhajóssal, a Zöld Párt volt országgyűlési képviselő jelöltjével szerte a világban, aki tanácsadó lett. Nos emögött a cselekedet mögött csak az áll, hogy Farkas Bercinek van neve s nem kis tekintélye Amerikában is, akikkel most van egy kis bajunk a beutazások és a korrupció területén.

farkas bertalan 

Nos végre valami izgalmas is történik Szíjjártó Péter tárcájánál és nemcsak a luxuslakását kell nézegetni. Tanácsadónak kérte fel Farkas Bertalant Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter. A magyar űrhajós űrkutatót és vadászpilótát Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter személyesen kérte fel. A minisztériumi közlemény szerint Farkas Bertalan nyugalmazott dandártábornok széles körű hazai és nemzetközi kapcsolatrendszerrel rendelkezik, így népszerűségével erősítheti Magyarország pozitív nemzetközi megítélését.

Tudásának köszönhetően miniszteri tanácsadóként a magyar gazdasági érdekek külföldi érvényesítéséért fog fellépni, ezzel is erősítve hazánk nemzetközi politikai és gazdasági helyzetét – fűzték hozzá. Farkas Bertalan megbízása határozott idejű, 2015. június 30-ig szól.

Nos ez mind szép és jó de tény kérdése, hogy Farkas Bercit tisztelik az USA-ban,ahol nem véletlenül élt és dolgozott a külképviseleten évekig. Nem utolsósorban pedig nincs kitiltva és nem is lesz, bár volt neki ittas vezetése, ami  miatt idő előtt haza is  kellett jönnie.