hirdetés

Az orosz megszállók lerombolták a Donyeck megyében található Karlivszkij-tározó gátját. Több falut most árvíz fenyeget, és elkezdték kimenekíteni az ott élőket.

Az orosz hadsereg szétlőtt egy víztározó gátat Karlivszkijben, amelyből most ömlik a víz és több települést az árvíz fenyeget. A veszélyeztetett falvak, városok lakóit ki kell menekíteni.

„A ruszisták lerombolták a Karlivszkij-víztározó gátját, ezért Halytsynivka, Zhelanne-1 és Zhelanne-2 falvakat árvízveszély fenyegeti. Az orosz megszálló hadsereg a nagyszabású invázió kezdete óta folyamatosan ágyúzta Karlivkát, magát a gátat is eltalálta, figyelmen kívül hagyva, hogy ezektől az akcióktól elsősorban a civilek fognak szenvedni.”-mondta Pavlo Kyrylenko, a Donyeck megyei katonai igazgatás vezetője a Telegramon

Kyrylenko megjegyezte, hogy a helyi hatóságok készen állnak az események ilyen lefolyására, ezért a Donyeck megye hadműveleti és mentőszolgálatai már megkezdték a  mentési munkálatokat és tevékenységet.. Így már figyelmeztetést kaptak a lehetséges árvíz zónájában lévő Hromadák  város, és  több község lakói, hogy vészhelyzet van.

A polgári lakosság evakuálását elkezdték megszervezni .