hirdetés

Befellegzett a Fidesz és Putyin közös álmainak. Nem épül meg ugyanis a Déli Áramlat, a giga orosz  beruházás ami miatt szembe mentünk az Unióval, ami miatt oly sokat acsarkodtak a kormány politikusai . Az orosz elnök Bulgária magatartásával indokolta, hogy miért nem kezdik meg az Ukrajnát elkerülő gázvezeték építését. Törökországban viszont megköszönte a projekt támogatását.

 déli áramlat

Oroszország a jelenlegi körülmények között nem tudja megkezdeni a Déli Áramlat gázvezeték tervének megvalósítását – jelentette be Ankarában Vlagyimir Putyin orosz elnök a sajtónak.

Figyelembe véve, hogy mindeddig nem kaptunk engedélyt Bulgáriától, úgy tartjuk, hogy Oroszország ilyen körülmények között nem képes folytatni az adott projekt megvalósítását, vagyis e gázvezetékrendszernek a Fekete-tengerben való kiépítését… Nem kezdhetjük el az építést a tenger alatt mindaddig, amíg nem kapjuk meg ehhez Bulgária jóváhagyását” -mondta az orosz elnök. Az ugyanis elképzelhetetlen, hogy megépítik a vezetéket a bolgár partokig, és ott meg is állnak – tette hozzá.

Pedig Bulgária jó viszonyt ápolt mindig is az oroszokkal. Így picit fura, hogy most épp ők akadékoskodtak. Oroszország tehát kénytelen lesz meggondolni részvételét e projektben – mondta Putyin. Egyben megköszönte Törökországnak, hogy annak idején támogatta a projektet. Mondjuk sajnos nekünk nem köszönte meg. Pedig mennyi mindent megtett ezért a mi jó áldott miniszterelnökünk.

Az Ukrajnát elkerülő gázvezeték építését Magyarország az EU-s ellenszél dacára is szorgalmazza, a törvényi környezetet is úgy alakította át a kormány, hogy ne legyen akadálya a gázvezeték magyarországi szakasza megépítésének.

Nos megint a rossz oldalra álltunk és megint vesztettünk. Mint mindig Mátyás óta.