hirdetés

Óriási botrány a brit elitalakulatnál. Több száz légi deszantost tiltottak el a NATO-bevetéstől, mert kikerült egy szexvideó az ejtőernyősök orgiájáról, amelyet rendszeresen tartottak egy macedóniai bázison.

 

A Guardian szerint több száz ejtőernyős katonát kellett eltiltani az évenként megtartott NATO-gyakorlatoktól, miután napvilágot látott pár videó, ahol a brit katonák és egy általuk becsempészett civil nő orgiát rendezettek a észak-macedóniai gyakorlatok során a katonaság területén, több száz kíváncsi nézelődő szeme láttára.

A katonai vezetőség számára szégyenletes incidensre, nem is egy alkalommal került sor. A lap szerint a nőt az 5 hónap alatt 31 alkalommal “vendégelték” meg a brit ejtőernyősök.

Bár a történtekbe mindenki belegyezett, így bűncselekményre nem került sor. A hírek hallatán, Patrick Sanders vezérkari főnök “szakszerűtlen magatartással” minősítette az esetet, amely a nők becsmérlését mutatja. Döntése szerint az érintett ejtőernyős egység nem vehet részt balkáni a NATO-gyakorlatokon.

A büntetésük miatt felszabadult egy hónapjukban arra kéri a katonákat, hogy gondolkozzanak el azon, hogy hol maradtak el attól, a színvonaltól ami az elvárt szint lenne a hadseregtől. A döntésével a hadsereg külföldi küldetésének sikerességét, és a hadsereg tekintélyét kívánja védeni.

 

(Csákány Tibor )