hirdetés

Szárnyaló Babos
2014-07-04 21:51

Pályafutása eddigi legnagyobb diadala előtt áll Babos Tímea, aki párosban döntőbe verekedte magát a wimbledoni tenisztornán. A magyar játékos 2010-ben volt már angol bajnok a juniorok között.

babos

Hiába, párosban szép az élet. Babos Tímea és francia társa, Kristina Mladenovic tegnap történelmet írt, hisz döntőbe jutott a wimbledoni női párosban. Igaz, a helyzet nem új számára, mert négy éve juniorként már első helyet szerzett.

A másik szívmelengető emlék: az angol bajnokságon korábban – egész pontosan 29 éve – Taróczy Balázs a svájci Heinz Günthardttal az oldalán nyert férfi párosban.

Babosék az elődöntőben szinte meg sem izzadtak, a német Andrea Petkovic és a szlovák Magdalena Rybariková alkotta duó meg sem szorongatta őket. Timiék 22 perc alatt 6:1-re hozták az első szettet, a folytatásban – az 35 percig tartott – összekapta magát a rivális. Harc közben Rybariková csúnyán hasra esett, a bal tenyerén támadt vérző sebét orvos látta el. Végül Petkovicék igyekezete hiábavaló volt – a második szettet is elbukták 6:3-ra.