hirdetés

Újabb terrorakció Egyiptomban. Fegyveresek tüzet nyitottak pénteken egy külföldiek által látogatott szálloda bejáratára az Egyiptomi Hurghadában, és megpróbáltak két turistát elrabolni. Két támadót agyonlőttek a rendőrök, a két külföldit súlyos életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba – jelentette a CBC egyiptomi hírtelevízió biztonsági forrásokra hivatkozva.

epa05093203 Egyptian security services outside the entrance to Bella Vista Hotel in Red Sea resort of Hurghada, Egypt, 08 January 2016. Gunmen opened fire on the hotel in the injuring two foreign tourists media reports state.  EPA/STRINGER

Egyes biztonsági források szerint a támadók a tenger felől érkeztek a Vörös-tenger partján fekvő népszerű üdülővárosban álló szállodához. A helyszíni források ugyanakkor arról számoltak be, hogy nem a tenger felől, hanem éppen az ellenkező irányból érkeztek, és az utcáról nyíló főbejáratán, egy forgóajtón keresztül be is jutottak a Bella Vista hotelbe. A szálloda halljában megsebesítettek két turistát, mielőtt a rendvédelmisek végeztek velük.

Az egyiptomi állami hírügynökség egyik biztonságügyi szakújságírója a CBC-nek telefonon elmondta, hogy szemtanúk egy harmadik támadót is láttak, ezért a biztonsági erők körbezárták a környéket.

Az egészségügyi minisztérium szóvivője a CBC-nek elmondta, hogy a két turista svéd állampolgár. Elmondása szerint vágott, illetve szúrt sebekkel ápolják őket. Háled Mugáhed ugyanakkor megerősítette a lövöldözésről szóló híreket. Elmondása szerint a tetthelyen egy halott és egy sebesült van, azt azonban egyelőre nem tudni, hogy civilekről, vagy a rendvédelmi erők tagjairól van-e szó.