hirdetés

Hatósági közlések szerint tizenkét ember meghalt és rengetegen megsérültek, amikor két vonat egymásba rohant dél-olaszországi Corato és Andria között történt kedden kora délután. A baleset okáról egyelőre nem hoztak nyilvánosságra információkat, de az AFP helyszíni forrásokra hivatkozva azt írja, hogy emberi mulasztás történhetett.

olasz vonatbaleset

A négy-négy kocsiból álló vonatok egyikének az állomáson kellett volna várnia a zöld jelzésre, mielőtt elindult volna a két várost összekötő egyetlen sínen. A Ferrotramviaria magán vasúttársaság által üzemeltetett vonalon naponta körülbelül 200 vonat közlekedik, több száz utassal.

A mentőegységek már egy életben lévő kisgyermeket is kihúztak a romok alól. A BBC információi szerint a helyszínen a sérültek ellátására egy kórházat is felállítottak.

Massimo Mazzili coratói polgármester szerint a baleset helyszíne egy repülőgép-szerencsétlenségre hasonlít. Matteo Renzi miniszterelnök pedig úgy nyilatkozott, ez még egyelőre „a könnyek ideje”, de nem nyugszik, amíg a hatóságok fel nem tárják a baleset okát. Renzi milánói útját megszakítva visszatér Rómába a vonatbaleset miatt