hirdetés

Elsírta magát a sorozatgyilkos ciprusi katona , aki hét nőt és öt gyereket végzett ki. Nikosz Metaxasz a Nemzeti Gárda századosa volt és vesztét a sok csapadék okozta.

 

Ciprus történetének legsúlyosabb büntetését, hétszeres életfogytiglani szabadságvesztést kapott a szigetország első sorozatgyilkosa, egy 35 éves hivatásos katona, aki hét nőt, öt felnőttet és két gyereket ölt meg 2016 szeptembere és 2018 júliusa között.

Az ítélet kihirdetésekor a magát minden vádpontban bűnösnek valló Nikosz Metaxasz, a Nemzeti Gárda századosa elsírta magát.

Szörnyűséges bűncselekményeket követtem el… bocsánatot kérek az áldozatok hozzátartozóitól és az áldozatok lelkétől – mondta az elvált kétgyermekes apa.

A katona az interneten ismerte meg későbbi áldozatait, akik háztartási alkalmazottként Cipruson dolgozó külföldi nők voltak. Három áldozat Fülöp-szigeteki volt, egy nő román, egy pedig nepáli – az egyik filippínó és az egyik román nőt nyolc-, illetve hatéves lányával együtt ölte meg. Az áldozatokat aztán egy elhagyott rézbányába, kutakba és zagytározókba rejtette, írja az MTI.

Metaxasz gyilkosságsorozata véletlenül derült ki, amikor egy német turista nagy esőzések után két nő holttestére bukkant egy bányakút közelében április 14-én. A gyilkost 4 nap múlva el is kapták, Metaxasz pedig mindent azonnal bevallott, illetve a többi áldozathoz is elvezette a rendőröket. Az utolsó áldozat, egy hatéves kislány holttestét július 12-én találták meg egy mérgező vizű bányató fenekén bőröndbe rejtve, egy nádas alján. 

A legsúlyosabb ciprusi bűncselekmény sokkolta a szigetországot, a hatóságok által az eltűnt nők ügyében tanúsított nemtörődömség miatt az ország igazságügy-minisztere lemondásra kényszerült, a rendőrfőnököt pedig menesztették. Nikosz Anasztasziadisz ciprusi elnök maga is kötelességszegéssel vádolta az illetékeseket, és ígéretet tett a külföldi munkavállalók nagyobb védelmére.