hirdetés

Hillary Clinton meghívta a botrányos amerikai rappert a Demokrata Párt kampánybulijára. A párt hivatalos elnökjelöltjének kihirdetését követő partin Snoop Dogg lesz a fő attrakció, aki ismert arról, hogy nem szokott politizálni, most mégis kijelentette: Clintonra fog szavazni.

Snoop DoggA demokrata pártot támogató csoportoknak szervezett július 28-ai philadelphiai partijára körülbelül háromezer vendéget hívtak.

Bár a rapperként világhírűvé vált Snoop Doggra nem jellemző a politizálás, a nyilvánosság előtt kiáll a marihuána legalizálása mellett, és nem csinál titkot abból, hogy ő maga is rendszeres fogyasztója a termékeknek.

Hillary Clinton a kérdésben szintén nyitottnak mutatkozik: szerinte a marihuána legalizálásának kérdését az államoknak egyénileg kell rendeznie.

– Szívesen látnék egy nőt a Fehér Házban, úgy érzem, olyan helyzetben vagyunk, amikor más perspektívára van szükségünk, nem a férfias gondolatmenetre. És most, hogy van egy nő, aki globális perspektívából képviseli Amerikát, szeretném ezt látni. Clintonra fogok szavazni – nyilatkozta még 2015 májusában Snoop Dogg.

Bár Snoop Dogg 2008-ban Barack Obamát támogatta, a Guardian című lapnak a választások után adott interjújában azt mondta: Bill Clinton jobban megérti a fajok problémáit, mint Obama. Hillary Clintont férje „gerincének” nevezte.