hirdetés

Szlovénia is kiakadt. A szomszédunkat meglepte a magyar kerítésépítés a magyar–szlovén határon, amelynek építéséről valahogy Magyarország előre elfeledkezett szólni Ljubljanának. A szlovén belügyminiszter asszony, Vesna Györkös Znidar annyit mondott, hogy egy szomszédtól több és jobb együttműködést várt volna el.  Szokták is mondani, hogy egy szomszéddal jobb jóban lenni, mint rosszban lenni, mert  az egy pokol.  

kerítésépítés

Sikerült annyira lopakodnia és megtévesztenie a magyar honvédségnek a szlovén szomszédainkat, hogy azok csak azt vették észre, hogy az éjszaka folyamán komoly aktivitás van a magyar határon, amikor is már elkezdték odaszállítani a drótokat és az egyéb baráti GYODA építési anyagokat. Magyarország a kerítésépítésről csak később értesítette Ljubljanát, azaz tényeket közöltünk csak a szomszédokkal – tette hozzá.

Vesna Györkös Znidar belügyminiszter a sajtónak úgy nyilatkozott, hogy több együttműködést várt volna egy szomszédos országtól. Közösen kellett volna megállapodni a menekültválság kezelését illetően – szögezte le.

A szlovén belügyminiszter asszony kapcsolatba fog lépni magyar kollégájával annak érdekében, hogy megbeszéljenek egy találkozót.

Karl Erjavec külügyminisztert meglepte, hogy Magyarország nem értesítette Szlovéniát a kerítésépítés tervéről. A külügyminisztérium figyelemmel kíséri a fejleményeket, és felvette a kapcsolatot Magyarországgal – mondta.

Szlovénia egy héttel ezelőtt ideiglenes határellenőrzést vezetett be a Magyarországgal közös határán, mivel attól félt, hogy a migránsok Magyarországról Szlovénián keresztül próbálnak majd meg Ausztriába jutni, ami ez idáig nem történt meg.