hirdetés

Szerhij Orlov, Mariupol polgármestere elmondta, hogy orosz bombatámadás érte a város színházát, ahol civileket helyeztek el. Becslései szerint 1000-1200 ember tartózkodhatott az épületben. Kisebb csoda egy civil sem halt meg, bár sok a sérült.

 

Az orosz megszállók szándékosan rombolták le a mariupoli drámaszínházat, ahol több száz gyermekes lakos bujkált. A halottak számát nem tudjuk. Közölte a mariupoli városi tanács sajtószolgálata a bombázás után.

“Ma az orosz csapatok céltudatosan és cinikusan romboltak le egy drámaszínházat Mariupol szívében. Egy repülőgép bombát dobott egy épületre, ahol több száz mariupoli civil rejtőzött. Még mindig lehetetlen felmérni ennek a szörnyű és embertelen tettnek a mértékét, mert A városban folytatódik a lakónegyedek ágyúzása” – áll a közleményben.

A robbantás után a drámaszínház központi része összeomlott, az épületben található bombaóvóhely bejáratát törmelék torlaszolta el.

MInt kiderült két bombát dobtak a színházra. Az épületben terhes és három éven aluli gyermekes nők bújtak meg. Megkezdődött az áldozatok mentése.

Mint Pavel Kirilenko, a Donyecki Rendőrkapitányság elnöke megjegyezte, az oroszok már kezdik hazudni, hogy ott volt az Azov-ezred főhadiszállása: “De ők maguk is nagyon jól tudják, hogy ott csak civilek voltak”.

Oroszország továbbra is támadja a polgári infrastruktúrát a Kijev elleni támadás kudarca miatt. A megszállók ágyúzzák a lakónegyedeket, lelövik a helyi lakosokat, kifosztják, megerőszakolják a nőket.

Mariupolban az oroszok humanitárius válságot idéztek elő azzal, hogy megakadályozták a lakosság evakuálását és az élelmiszerszállítást.

Korábban terroristák miatt bombáztak egy szülészetet Mariupolban. Szergej Lavrov orosz külügyminiszter azt mondta, hogy állítólag “az ultrajobboldali Azov-zászlóalj bázisának” ad otthont.

(CsT)