hirdetés

San Francisco városvezetése bejelentette, hogy három hétre teljesen bezárkózik a koronavírus-járvány miatt. A lakosok csak orvosi engedéllyel hagyhatják el az otthonukat, illetve ha a gyors bevásárlási ügyeiket szeretnék intézni.

San Francisco polgármestere, London Breed „döntő pillanatnak” nevezte az Egyesült Államok válaszát a világjárványra. Március 16-án éjféltől a lakosok csak orvosi igazolással mehetnek el otthonról, vagy csak akkor, ha élelmiszerboltba indulnak – írja a TMZ.

A világ egyik legnépszerűbb, legdrágább és a turisták által igen kedvelt városa a legszigorúbb politikai döntést hozta meg, ami sok tekintetben hasonlít az olasz döntéshozatalra is. A polgármester szerint a kijárási tilalom három hétig lesz érvényben.

A kaliforniai városhoz tartozó Six Bay Area megye a lakosoknak azt üzeni, hogy maradjanak otthon, és csak akkor hagyják el az otthonaikat, ha arra munkájukból adódóan vagy más egészségügyi ok miatt feltétlen szükség van.
A szigorú óvintézkedés miatt a turistaparadicsomnak tekinthető városban üresen állnak a mozik, színházak és a turisztikai látványosságok is. Galériánkban mutatjuk, hogy a világ egyik legfelkapottabb helye miként fest a kijárási tilalom idején: