hirdetés

Feltehetőleg bosszú miatt egy ismeretlen robbanószerkezetet dobott éjjel Stockholm egyik belvárosi éttermébe, a neves Bernsre. A robbantásban nem sebesült meg senki – közölte a rendőrségi szóvivő. A terrortámadás lehetőségét egyelőre nem zárták ki, de aligha nem egy kirúgott alkalmazott fura elégtételéről lehet szó.

berns hotel

A DPA német hírügynökségnek adott tájékoztatás szerint a rendőrséget telefonon értesítették arról, hogy valaki robbanótöltettel támadta meg a svéd fővárosban található Berns nevű épületegyüttes egyik éttermét. A vendéglátóhely már nem volt nyitva az incidens idején, de néhány dolgozó még ott tartózkodott. A svéd média szerint az eset hajnali fél öt körül történt, az anyagi kár jelentős.

A szóvivő azt mondta, egyelőre nem tudni, ki követte el a támadást, és mi volt tettének indítéka. Hozzátette, hogy a helyszínre tűzszerészeket küldtek, akik megállapítják, pontosan mit is dobtak az étterembe. Más források arról számoltak be, hogy elképzelhető, egy korábbi alkalmazott bosszújáról van szó.

A Stockholm szívében található több mint 150 éves Bernsnek része egy szálloda és egy éjszakai klub is.