hirdetés

Robbanóanyag birtoklása miatt letartóztattak egy iraki állampolgárt a közép-lengyelországi Lódzban. Holnap kezdődik a krakkói katolikus Ifjúsági Világtalálkozó hivatalos megnyitása és, így aggasztó ez a rendőrségi akció, hisz úgy tűnik, a terroristák készültek valamire. Azt nem tudni, hogy van-e több társa az elfogott terroristának vagy sem.

policija

A Polsat News szerint a 48 éves férfit vasárnap vették őrizetbe egy lódzi hostelben. A férfi néhány napja érkezett Lengyelországba. A televízió értesülései szerint a férfi korábban Svájcban, majd Svédországban tartózkodott, ahonnan kiutasították.

A lengyel közszolgálati televízió ügyészségi forrásokra hivatkozva azt közölte: a férfit két hónapos letartóztatásba helyezték, miután robbanóanyagot találtak nála. A lengyel hatóságok jelenleg azt vizsgálják, hogy vannak-e tettestársai.

Az sem világos, hogy a robbanóanyag már össze volt-e szerelve valamiféle pokolgéppel vagy sem. S azt sem közölték, pontosan milyen robbanószert foglaltak le, és mekkora mennyiséget.

A Dziennik Zachodni lengyel regionális napilap szerint a férfi nyomára a krakkói rendőrség bukkant rá. Krakkóban kedden kezdődik a Ferenc pápa lengyelországi zarándoklatával összekötött, több száz ezer fiatal részvételével megtartandó katolikus Ifjúsági Világtalálkozó.