hirdetés

Újabb robbantás Thaiföldön. Virágcserébe rejtették a pokolgépet. Egy ember meghalt, rengeteg a sérült. Az eddigi információk szerint szerencsére nincs magyar sérültje a tegnap délutáni thaiföldi robbantásnak.

thailand bombA magyar külügy közölte, hogy eddig a sérültek állampolgárságáról eddig nem érkezett hivatalos tájékoztatás, de magyar érintettről egyelőre nem tudnak. A helyi rendőrkapitányság első telefonos információi szerint nincs magyar a sérültek között. A két település nem tartozik a magyarok által sűrűn látogatott turistacélpontok közé.

Délután két robbantásos merényletet követtek el Hua Hin thaiföldi tengerparti üdülővárosban, a támadásban egy nő életét vesztette és húsznál többen megsebesültek, köztük külföldi turisták is. Az ismeretlen merénylők virágcserepekben rejtették el a robbanószerkezeteket, amelyeket távirányítással, mobiltelefonnal léptettek működésbe. Az első detonáció még nem tett kárt emberéletben, de húsz perccel később, az első helyszínétől alig ötven méterre bekövetkezett második robbanás következtében egy thaiföldi nő életét vesztette, és egyes médiajelentések szerint 22 ember megsebesült. A helyszíni jelentések szerint a sebesültek között több külföldi turista is található, őket kórházban ápolják.

A merényletet Sirikit királyné pénteki születésnapjának előestéjére időzítették az ismeretlen tettesek. Egyelőre senki nem jelentkezett a robbantás elkövetőjeként, de hírügynökségek felhívják a figyelmet, hogy az ország déli részén fegyveres szeparatista mozgalom tevékenykedik.