hirdetés

Súlyos tragédia Gall földön. Egy Airbus A 320-as személyszállító repülőgép lezuhant Dél-Franciaországban. A gép fedélzetén 142 utas volt és 6 fő személyzet. A zuhanást aligha élte túl bárki is.

 german_wings

Lezuhant egy repülőgép Dél-Franciaországban, Alpes-de-Haute Provence régióban – írja a France 24. A gép fedélzetén 142 utas volt és 6 fő személyzet, a francia miniszterelnök szerint elképzelhető, hogy senki sem élte túl a szerencsétlenséget.

A gép a Lufthansa tulajdonában lévő Germanwings német légitársaság 4U 9525 járata volt, és Barcelonából Düsseldorfba tartott. A lezuhant Airbus A320-ast a Lufthansa még 1991-ben vásárolta. A tragédia hatására az Airbus részvényei zuhanni kezdtek a tőzsdén.

A gép 10 óra után indult Barcelonából, és 11 óra 49 perckor kellett volna Düsseldorfba érkeznie, 11 óra 15 perckor azonban eltűnt a radarképekről. A gép 10 óra 47 perckor már állítólag jelezte, hogy „végveszélyben” van. A francia Le Monde úgy tudja: rendőrségi helikopterek megtalálták a roncsokat Digne és Barcelonnette helységek között. A Germanwings honlapja elérhetetlenné vált, miután megérkeztek az első értesülések a szerencsétlenségről.