hirdetés

Drámai kimenetelű szertartás. 11 ember, köztük két gyerek is meghalt, 93 kórházba került az Indiai Karnataka államban miután mérgezett rizst ettek. A rendőrök szerint szándékos mérgezés történt több embert őrizetbe vettek.

 

chamarajanagar poison PTI-1544849041Még 23 ember hindu hívő állapota válságos. A tragédiát a gyanú szerint a hindu ünnepi szertartáson felszolgált rizs okozhatta, de egyelőre vizsgálják, milyen méreg kerülhetett az ételbe, de a feltételezések szerint növényvédőszerről lehet szó . A rendőrség szándékos mérgezést gyanít .

 

A méreg hasmenést, hányást és légzési zavarokat okozott. A szertartás résztvevője szerint a felszolgált paradicsomos rizs rossz szagot árasztott, de a sorban állók mégis ettek belőle. A mérgező anyag hatása gyorsan jelentkezett.

A rendőrség két embert őrizetbe vett a történtek után, öt további gyanúsítottat pedig köröz. A hatóságok úgy tudják, két csoport között régóta húzódó, de közelebbről nem részletezett vita állhat a mérgezés hátterében.

A méreg a rizsből szemezgető varjakkal is végzett, a templom körül több madártetemet is láttak.

Nem ez az első ilyen tragédia Indiában. Tavaly hat nő, két éve egy 24 fős csoport halt meg hasonló módon, a templomban felszolgált mérgezett étel miatt.

A hatóságok áldozatonként két millió forintnak megfelelő összeget ajánlottak fel az áldozatok családjainak