hirdetés

Drámai a helyzet Olaszországban. Az iskolák zárva, Észak Olaszország területe karantén alatt, kevés az orvos és a betegek életben tartásához szükséges lélegeztetőgép. Így az orvosok az idős betegekről lemondanak.

 

Olaszországban 133 újabb halálos áldozatot regisztráltak 24 óra alatt, ezzel szombaton 366-ra emelkedett az új koronavírus fertőzés halálos áldozatainak a száma – jelentették be olasz egészségügyi illetékesek vasárnap este.

A koronavírus fertőzöttek száma 7142-re nőtt az előző napi 5883 esetről.
A koronavírus-járvány által leginkább sújtott Lombardiában a halálos áldozatok száma egyetlen nap alatt 154-ről 257-re emelkedett.

A vírusfertőzöttek közül eddig 622-en gyógyultak meg, a fertőzöttek közül 3557-et kezelnek kórházban, intenzív osztályon 650 beteg van – tették hozzá az illetékesek.
Az olasz kormány vasárnap felszólított valamennyi turistát – külföldit és hazait egyaránt – a karantén alá helyezett észak-olaszországi térségek elhagyására. Az érintett térségeket turisztikai célokból el kell kerülni – olvasható a közlekedési tárca közleményében.

A repülőterek és a pályaudvarok nyitva maradnak, így a turisták haza tudnak térni – tették hozzá.

Az egyik olasz orvos elpanaszolta, hogy kevés a lélegeztetőgépet, sok a beteg. Így dönteniük kell kit gyógyítsanak meg. Az idős betegek természetesen így sok esetben azért halnak meg, mert róluk lemondtak az orvosok.