hirdetés

Rekord helyett tragédia
2014-07-25 21:51

Nemsikerült a repülési rekord a palesztin származású tini pilótának és édesapjának. Három nappal a célbaérkezés elött lezuhant a gépük. Az amerikai partiőrség a Csendes-óceánban megtalálta a 17 éves Haris Suleman holttestét és a gép roncsait. az Amerikai Szamoánál.

sulemn haris

A 17 esztendős Haris Suleman – aki legfiatalabb próbálkozóként elsőként akarta harminc nap alatt körülrepülni a Földet – és apja, a Pakisztánból származó Babar Suleman június 19-én indult el egy Beech A 36 Bonanza gépen az Indiana állambeli Indianapolisból. A kisgép kedd éjjel jó időjárási körülmények között a Pago Pagó-i repülőtérről szállt fel, de alig 15 perccel később a parttól egy mérföldnyire a vízbe zuhant. A fiú holttestét röviddel a szerencsétlenség után találták meg a hatóságok, az 58 éves apát azonban eltűntként kezelik és folytatják felkutatását. Bert Thompson, a tragédia egyik szemtanúja, aki egy buszmegállóból látta a történteket elmondta: semmi nem utalt arra, hogy a gép bajban lenne.
Egyszerűen leereszkedett és elmerült az óceánban- számolt be a szemtanú.
Sulemanék családja abban bízik, hogy Babar még életben lehet, ezért arra kérték a hatóságokat, hogy kövessenek el mindent a felkutatására. A kisgép roncsainak darabjait először egy pilóta pillantotta meg szerdán, majd a keresőhajók találtak rájuk – közölte csütörtökön a parti őrség. Az apát búvárok is keresték a gép becsapódásának környékén, de a száz méter mély víz miatt a szakemberek esélytelennek látták a kutatást. Következő lépésként hálóval próbálják átfésülni a területet.

Bár Haris csak a közelmúltban szerezte meg pilótaigazolványát, a család szerint apa és fia alaposan felkészültek minden eshetőségre. A rekordkísérlettel a Pakisztánban iskolákat építő Citizens Foundation számára gyűjtöttek adományokat.