hirdetés

Hiába nevezik diktátornak Putyint, úgy tűnik, a hibáit beismeri. Sőt elnézést is tud kérni szóvivője útján. Elnézést kért ugyanis a Süddeutsche Zeitungtól Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője, amiért Vlagyimir Putyin orosz elnök az egy nappal korábbi televíziós fórumán tévesen nevezte meg a lap tulajdonosát.

orban_putyin

Putyin csütörtökön arról beszélt, hogy az offshore botrányt kirobbantó „panamai iratokat” elsőként ismertető Süddeutsche Zeitung a Goldman Sachs amerikai bank tulajdonát képező médiaholding része. Ezzel támasztotta alá érvelését, amely szerint a botrány „megrendelői” az Egyesült Államokban keresendők.

 A német lap vezérigazgatója, Stefan Hilscher közölte, hogy az újság semmilyen kapcsolatban nem áll a Goldman Sachsszal, és a Süddeutsche Zeitung a Süddeutscher Verlag kiadó 100 százalékos tulajdonában álló leányvállalat. A kiadó részvényeinek 81,25 százaléka a Südwestdeutsche Medien Holding, 18,75 százaléka pedig magánszemélyek tulajdonában van.

Peszkov elismerte, hogy a hibáért ő, valamint az elnököt a televíziós műsorhoz háttéranyagokkal ellátó stáb a felelős. A szóvivő szerint nem ellenőrizték kellőképpen a lap tulajdonosi hátteréről szóló információt.