hirdetés

Vlagyimir Putyin nem titkolja, szereti a kommunizmus eszméit. Sőt az orosz államfő szerint sok a hasonlóság a Biblia és a kommunista, szocialista eszmék közt. Úgy emlékszik, hogy azok „az egyenlőség, a testvériség és a boldogság” voltak.

putyin-orbán

Igenis szerettem és szeretem ma is a kommunista és szocialista eszméket – nyilatkozta Vlagyimir Putyin.

Ezt mondta az orosz elnök egy sztavropoli fórumon. Vlagyimir Putyin vallomását a kommunizmushoz való viszonyáról az Interfax.ru hírügynökség írta meg. Az orosz elnök közölte: nem dobta el párttagságiját sem. Még mindig hatnak rá a kommunizmus eszméi: az egyenlőség, a testvériség és a boldogság, amelyeket a Biblia eszméihez hasonlított, bár azt elismerte: a gyakorlatban ezt nem sikerült megvalósítani, mert ezeknek a nagyszerű eszméknek a gyakorlati megvalósítása távol került az utópista szocializmustól. Az országunk nem lett olyan, mint a nap állama.

Putyin néhány napja, a tudománnyal és oktatással foglalkozó elnöki tanács ülésén, amikor Leninnek azt a képességét méltatták, hogy emberek millióinak gondolkodását tudta befolyásolni, keményen és bosszúsan vágott vissza.

Lenin atombombát helyezett el az Oroszországnak nevezett épület alá, és ez a bomba aztán felrobbant.

Szerinte nem volt szükség az általa meghirdetett világforradalomra sem. Putyin szóvivője később közölte, hogy a Leninről mondottak az államfő magánvéleményének minősülnek, és nincsenek arra vonatkozó tervek, hogy eltávolítsák Lenin holttestét  a mauzóleumból.