hirdetés

Kihalás fenyegette, védett szibériai tigris és távol-keleti leopárd húsát foglalták le egy gazdag “ínyenceket” kiszolgáló moszkvai vendéglőben – számolt be róla a Komszomolszkaja Pravda.

sziberiai-tigris

Az állatok bundáját, fejét és mintegy 50 kilogrammnyi húsát foglalták le az éttermi konyhák ellenőrzésekor az orosz főváros délnyugati részén.”Förtelmesnek” nevezte az ügyet Jurij Darman, a Természetvédelmi Világalap (WWF) helyi munkatársa az Interfax ügynökségnek. A hús elemzéséből állapítják meg, fogságban vagy vadon élő állatok estek-e áldozatul. A védett fajokra tilos vadászni. Médiatudósítások szerint Moszkvában őrizetbe vettek egy orvvadászt.

A rendőrség elmondása szerint a tigrishúst potencianövelőnek tartják. A feketepiacon egy kilogrammja mintegy 100 ezer rubelbe (390 ezer forint), a tigrisfej ennek több mint kétszeresébe kerül. A tigrisbundáért a gazdagok akár 700 ezer rubelt (2,7 millió forint) is fizetnek. A tigrishús nem szerepelt a étlapon, külön kérésre készítették el. A szibériai tigrist Vlagyimir Putyin orosz elnök különleges védelem alá helyezte.

( Fotó: illusztráció )