hirdetés

Fordulat történt Moszkvában. Oroszország abban érdekelt, hogy Ukrajna reményteljes és stabil partner legyen, és kész bármilyen kétoldalú érintkezés folytatására Kijevvel, ha az a konfliktus megoldásához vezet – jelentette ki Biskekben újságírók előtt az orosz elnök.

putyin vadászatValami történt a Vörös téren. Ukrajnával már barátkozna Putyin.

Azt szeretnénk, hogy Ukrajna független, önálló, gazdaságilag és minden más szempontból erős államként fejlődjék –hangsúlyozta Vlagyimir Putyin a kirgiz fővárosban.

Az orosz elnök mindenkit biztosított arról, hogy Oroszország bármi tőle telhetőt meg fog tenni ennek érdekében, de egyoldalúan ezeket a célokat nem lehet elérni. Putyin szerint az ukrajnai vezetésnek, így Petro Porosenko államfőnek saját magának kell megtennie a megfelelő lépéseket – módosítani az alkotmányt, aláírni az amnesztiatörvényt és módosítani a választási törvényt.
– Mi nem írhatjuk alá az ukrán elnök helyett az amnesztiatörvényt, nem fogadhatunk el választási törvényt, mi általában szinte semmit sem tehetünk. Ezt az ukrán nép és a képviselői tehetik meg. Amit mi tehetünk – megteremteni a tárgyalási folyamat feltételeit, valamint közvetítőként és garantáló félként részt venni benne – hangsúlyozta Vlagyimir Putyin. Moszkva ezt az ukrán partnerek megegyező szándéka esetén kész megtenni.