hirdetés

Dél-Németország egyes területeire pár óra alatt annyi eső zúdult, mint máskor hetek alatt. Szörnyű pusztítást végzett a heves esőzés, több helyen árvizek alakultak ki, számos épület beomlott, Biberach környékén földcsuszamlás történt. Eddig a hatóságok négy halottról számoltak be, az áldozatok között egy tűzoltó és egy 13 éves kislány is van.

vihar után BajorországA baden-württembergi Schwäbisch Gmünd településen meghalt egy tűzoltó, amikor ki akart menteni egy vasúti aluljáróból egy embert, akinek később már csak a holttestét tudták kimenteni, Weissbachban egy 60 éves férfi holttestére bukkantak egy elárasztott mélygarázsban. Az ugyancsak Baden-Württemberg tartománybeli Schorndorfnál még vasárnap este egy 13 éves kislány halt meg, aki egy vasúti híd alatt keresett menedéket a vihar elől, és elsodorta egy vonat. Vele volt egy 12 éves kisfiú, aki nem sérült meg, de pszichológusok segítségére van szüksége a megrázkódtatás miatt.

Németország déli részén több tartományban évtizedek óta nem tapasztalt erősségű vihar pusztított, helyenként 1-2 óra alatt annyi eső esett, amennyi máskor hetek alatt. A bajorországi Hohenthann bei Landshut településen egy óra alatt négyzetméterenként 67 liter víz zúdult le.

A baden-württembergi Braunsbach településen a heves esőzések miatt egy folyó kilépett a medréből és elárasztotta a 900 fős falut. Az áradás miatt több ház beomlott, és a sártenger autókat sodort magával. A helyszínen 150 embert vetettek be a mentésre.Természeti katasztrófa Dél-Németország

Az áradások és földcsuszamlások miatt több térségben akadozik a közlekedés, és több tucat ház pincéjét árasztotta el a hirtelen jött eső. Az első becslések szerint több millió eurós nagyságrendű kár keletkezett a ciklon miatt, amely a német meteorológiai szolgálat (DWD) előrejelzése szerint hétfőn lassan továbbvonul Franciaország felé, és Németország nyugati részén heves esőzést, helyenként jégesőt okozhat.