hirdetés

Több száz autót összekarcolt, több száz autónak letörte az antennáját és több száz autó ablaktörlőlapátját tette tönkre, mégsem tudják elítélni a garázda nőt. A gyanúsítottnak ugyanis orvosi papírjai vannak arról, hogy pszichiátriai beteg.
graz-policeHáborognak az osztrák autótulajdonosok, legalább ezren, akiknek autójában kárt tett a nő, a bíróság azonban nem tudta elítélni, mert beteg – írja az orf.at.

A 35 éves nő főleg Ausztria Stájerország tartományában garázdálkodik. Kulccsal vagy éles tárggyal összekarcolja az autókat, vagy ha éppen ahhoz szottyan kedve, letöri az autók antennáit. Ha cápauszony-antennát talál, azzal nem boldogul, akkor az ablaktörlőlapátokat teszi tönkre.
Többször is állt bíróság előtt, de orvosi papírjai szerint pszichiátriai beteg, így nem lehet felelősségre vonni és elítélni.

A grazi rendőrség illetékese szerint legalább ezer autót rongált meg, mégis tehetetlenek a hatóságok.
A rendőrség a grazi egyetemhez fordult, hátha próbálnak valamit tenni a jog ismerői és kutatói, mert áldatlan a helyzet. A megrongált autósoknak egyelőre esélye sincs, hogy kártérítést kapjanak, és a rongálót sem tudják felelősségre vonni, el sem tudják zárni, szerencse kérdése, hogy Grazban éppen ki ébred arra, hogy autóján cikcakkban karcolások éktelenkednek.