hirdetés

Jevgenyij Prigozsin és Dmitrij Utkin, a Wagner-csoport alapítója is életét vesztette abban a „légi balesetben”, amely szerdán történt Moszkvától nem messze.Mindezt az orosz légügyi hatóságok közölték szerdán késő éjszaka . Joe Biden a Wagner vezér haláláról elmondta, hogy ő már Prigozsinék lázadása után elmondta vigyáznék mibe ülök bele. Nos Prigozsin halálán nem lepődtünk meg, várható volt. Nos a Wagner vezér gépéből nem sok maradt. 

A Narancs.hu szerdán este megírta: több külföldi forrás szerint meghalt Jevgenyij Prigozsin, miután magánrepülője lezuhant Oroszországban. Egy Wagner-közeli Telegram-csatorna, a Grey Zone azt közölte, hogy a repülőgépet a Tveri területen, Moszkvától északra lövés érte. Az interneten megjelent felvételek egy lángoló járművet mutattak. Több helyen azt írták, a gépnek volt egy Jevgenyij Prigozsin nevű utasa. Azt ugyanakkor tudni lehet, hogy az Embraer típusú gépet a Wagner-csoport vezére gyakran használta.

Prigozsin valóban rajta volt a repülőn, ami lezuhant Moszkvától 100 kilométerre. Ezt erősítették most meg az orosz hatóságok.

Egy a Wagner-csoporthoz köthető Telegram csatornán azt írták, hogy ha beigazolódik Prigozsin halála, akkor a zsoldossereg megindul Moszkva felé.

A csoporthoz közel álló csatornán azt írják, hogy ha a Prigozsin haláláról szóló híresztelések valóban igazak, megszervezik a második „Igazság Menetet”, és elindulnak Moszkva felé.

A csoport úgy véli, hogy a Kreml intézte el, hogy lezuhanjon a repülő.

„Jobb lenne, ha életben lenne. A saját érdeketekben” – fenyegetőzik a csoport.

Az USA elnöke is nyilatkozott a fura esettel kapcsolatosan . Biden pár hónappal ezelőtt is megszólalt a Wagner csoport lázadásakor és a jóslata úgy tűnik bejött

Talán emlékeznek, megkérdeztek erről” – mondta Biden a CNN-nek, utalva a júliusban tett megjegyzéseire, amelyekben azt mondta, hogy Prigozinnak aggódnia kellene a biztonsága miatt a sikertelen lázadás után.

Azt mondtam, hogy vigyáznék hogy mibe ülök bele. Nem tudom biztosan, mi történt, de nem vagyok meglepve

– mondta ma Biden.

Ez a cikk a Net Média Zrt. tulajdona. Minden jog fenntartva.