hirdetés

Börtönbe csukták a  Rowan megye jegyzőjét, mert nem akarta összeadni a meleg párt. Kim Davis a bíróságon azzal érvelt, hogy a melegházasság ellenkezik a vallásával. Igaz a törvényekkel nem, így Kim Davist börtönbe került.

kim davis, jegyző

Kim Davis, a Kentuckyban található Rowan megye választott jegyzője nem hajlandó törvényesíteni a melegházasságokat, hiába döntött így az amerikai Legfelsőbb Bíróság.

A nő  állítólag fanatikus és született keresztény, erre hivatkozva nem tartja be a törvényt – írja a BBC. Csütörtökön épp ezért börtönbe került, pénteken pedig a helyettes jegyzők nekiálltak kiállítani a meleg párok házasságleveleit is. Kivéve egyiküket, aki történetesen Davis főjegyzőnő fia. Sajtóhírek szerint a nőt nem törte meg egyelőre a börtön, férje kijelentette, hogy Davis nem mond le és addig marad bent, amíg kell.

A BBC megjegyzi, hogy az első meleg pár, akinek sikerült Kentuckyban összeházasodnia, William Smith Jr és James Yates, hatodszorra próbálkozott. Mikor a friss házasok elhagyták a hivatal épületét, több tucat szimpatizáns fogadta őket, akik Obama híres mondatát skandálták: „a szerelem nyert”.