hirdetés

Legalább tíz ember meghalt, több tucatnyian megsérültek a metró robbantásban. A hatóságok bűncselekmény miatt nyomoznak, még nem nevezték terrortámadásnak a két bomba felrobbantását ugyan a Pravda szerint de ez nem sokat várat magára.

metro robbantzás szentpétervárRobbanás történt a szentpétervári metró két különböző állomásán, a Szennaja Ploscsagynál és a Tyehnologicseszkij Insztyitutnál hétfőn. Az orosz sajtó úgy tudja, hogy egy-egy vagont robbantottak fel, legalább tíz halálos áldozat van, valamint 25 sérültről tudnak, közülük többen életveszélyes állapotban vannak és a halálos áldozatok száma így minden bizonnyal jóval több lesz.

A két robbantás után több metróállomást és a felszínen több utat is lezártak. A hatóságok egyelőre annyit közöltek, hogy bűncselekmény miatt nyomoznak, nem nevezték terrortámadásnak a történteket.

A héten Szentpéterváron tartják meg az Oroszországi Media Forumot, amelyen Vlagyimir Putyin orosz elnök is jelen lesz. Az államfő jelenleg is a városban, Alekszandr Lukasenko belarusz elnökkel folytatott munkaebédet.

Moszkvában hét évvel és öt nappal ez előtt volt hasonló támadás, akkor is a metróban robbantottak.