hirdetés

Lebukott az ukrán titkosszolgálat volt vezetője Naumov nagy bajban van mert több mint 200 millió forintnyi eurot és dollárt találtak nála, meg két drágakövet. Mivel nem jelentette a határőröknek így akár 12 év börtönbüntetés is várhat rá.

 

Andrij Naumovot, az ukrán titkosszolgálat korábbi vezetőjét határátkelés közben kapcsolták le a szerb határnál. A férfi egy társával együtt Észak-Macedóniába próbált átkelni, amikor a szerb határőrök megállították őket, ugyanis rengeteg készpénzt és smaragdokat találtak náluk.

Természetesen a szerb rendőrök azonnal letartóztatták a volt ukrán titkosszolgálati vezetőt és egy német társát Szerbia déli részén pénzmosás gyanúja miatt. A két férfi megpróbált átkelni a határon, több mint 600 ezer euróval, 120 ezer dollárral és két smaragddal az autójukban, amiket nem jelentettek be – írja a Jutarnjihorvát napilap.

A szerb belügyminisztérium szerdán közölte, hogy a határrendészek 607 990 euro és 124 924 dollár készpénzt, valamint két értékes smaragdot találtak a presevoi határátkelőnél próbálkozó személyeknél.

Naumov és társa akár 12 év börtönbüntetésre is számolhat. Andrij Naumov 2019-ben csatlakozott az az ukrán titkosszolgálathoz, két évre rá pedig a belbiztonsági osztály vezetőjévé nevezték ki.

( Németh Attila )