hirdetés

Bár annyira nem szereti a magyar kormány Amerikát, azért bevásároltunk egy bazi nagy villát a Fehér Ház szomszédságában közel 4,5 milliárd forintnak megfelelő dollárért. Magyarország amerikai nagykövetségének mindenképpen egy nagyobb presztízsű épületre volt szüksége. Az amerikai burkolók és festők szövetségének pedig pénzre volt szüksége. A magyar külügy és az amerikai festők pedig üzletet kötöttek.

nagykövetség, 1500 Rhode Island Ave. NW

A közel kétezer négyzetméteres ingatlan, amelyet a magyar kormány most megvásárolt Washington D.C.-ben, egykor az amerikai alelnöknek, illetve Alexander Graham Bellnek, a telefon feltalálójának volt az otthona. A villa hetvenöt éve nem cserélt gazdát, most az American Coatings Association, az amerikai festő-burkoló iparban dolgozók érdekeit képviselő szervezet adott túl rajta. A magyar kormány 16,5 millió dollárt, azaz 4 és fél milliárd forintnak megfelelő összeget fizetett érte, írja a Bizjournals.

A magyar nagykövetség jelenleg egy másfélszer nagyobb épületben dolgozik, viszont a most megvásárolt Brodhead-Bell-Morton villa jóval láthatóbb helyen fekszik, hat háztömbre a Fehér Háztól.

Az újság megkereste mind a magyar nagykövetséget, mind az épületet eladó szervezetet, de egyikük sem válaszolt nekik. A szervezet 2014 végén kezdte árulni az 1879-ben épült viktoriánus villát.

(Fotó: Google)