hirdetés

Párizst fenyegeti az ISIS
2017-12-10 23:07

Az ISIS késes támadásokkal fenyegeti Párizst. A terrorszervezet szerint felesleges a betontömb, mert egyenként csapnak majd le. A szakértők szerint nem árt óvakodni majd szilveszterkor és az ünnepek ideje alatt.

isis párizs“Pokol lesz szilveszter napján” – ígéri legújabb internetes üzenetében az Iszlám Állam – írta meg a Daily Mail. Tekintettel arra, hogy a kép háttérben a magyar turisták által is kötelezően meglátogatandó Diadalív /Arc de Triomphe/ szerepel, ez egyértelműen egy párizsi támadásra utal.

Azt is jelzi, hogy hiába űzték ki őket Irakból és szinte teljesen Szíriából,a mozgalom fő célja – amely szerint Európából “Kalifátust” kell létrehozni – semmit sem változott.A lap által megszólaltatott biztonsági szakértő szerint komolyan kell venni ezeket az üzeneteket, tekintettel arra, hogy ezek egyben harcra szólító felhívások a már Párizsban vagy valahol Franciaországban, esetleg még távolabb élő “magányos farkasok”, dzsihadisták számára, hogy szilveszter napján támadjanak.

A terror-propaganda egy másik poszterén különböző németországi karácsonyi vásároknál felállított betontömbök képei láthatók, azzal a kommentárral, hogy “ezek teljesen feleslegesek, mert majd késsel támadunk”. Látható, hogy a kés, mint jelkép a párizsi poszteren is főszerepet kapott.

Mindenesetre, mindez azt is jelentheti, hogy a betontömbök alkalmazása nagyban megnehezítette a “magányos farkasok” dolgát.