hirdetés

Börtönbe került, igaz, nem sokáig az amerikai rendőrnő, akit emberöléssel vádolták meg. Ő volt az az egyenruhás, aki az  oklahomai Tulsában egy hete lelőtt egy fegyvertelen fekete férfit, aki műszaki hibás autója mellett várakozott. A rendőr óvadék ellenében szabadulhatott a börtönből. 
tulsa-police-killerA rendőrséget azért riasztották, mert a kocsi az út közepén állt. A rendőrök előbb sokkolót vetettek be, majd, mivel a férfi „nem engedelmeskedett”, egyikük lelőtte. A 40 éves Terence Crutchernél nem volt fegyver. A halálos lövést leadó 42 éves Betty Shelby fehér rendőrnő alig húsz percet töltött a börtönben, 50 ezer dollár óvadék ellenében szabadlábra helyezték.
Az észak-karolinai Charlotte-ban a kijárási tilalom bevezetését követően enyhült a helyzet, de péntekre virradóra is voltak megmozdulások. Az ott lelőtt afrikaiamerikai férfi, a 43 éves Keith Lamont Scott családjának megmutatták a rendőrségi kamerák felvételét. A család ügyvédje beszámolt róla, hogy a felvétel nem egyértelmű, de annyi látszik rajta, hogy Scott nyugodtan viselkedett, hátrált, a kezét maga mellett tartotta, nem viselkedett támadóan. A felvételről nem derül ki, hogy mit tartott a kezében. A család szerint egy könyvet olvasva várakozott az autójában, a rendőrök azt állítják, fegyvert találtak a holtteste mellett. Az áldozatról tegnap hozták nyilvánosságra, hogy egy korábbi balesetben súlyos sérüléseket szenvedett, mozgássérült volt.