hirdetés

Trump egyre távolabb a Fehér Háztól. A volt amerikai elnök már ott sem vezet, ahol pár órája még fölényben volt. Joe Biden átvette a vezetést Georgia, és Pennsylvania államban is. A Trumpisták alig tudják elhinni, ami történik és csalást kiáltanak. Sokak szerint Trump nem fog kiköltözni az elnöki rezidenciából és ha kell ő erővel is maradna.

 

Bár még három nappal az amerikai elnökválasztás után sincs végleges eredmény, hisz hat államban is még csak 95%-os a szavazatok feldolgozottsága. Az persze napok óta tudott, hogy Joe Biden 253 elektronál tart, míg Trump megállt a 214-nél. Az is tudott volt, hogy négy államból kettőt kell már csak nyernie Bidennek, de már négy államban is ő vezet a számlálások végéhez közeledve. Trump kikészült és nem érti, hogy ő bejelentette, hogy nyert, erre még sem.

Gerogia, Arizona, Nevada és Pennsylvania még nem zárta le a ledaott szavazókat még most sem de a vége felé tartanak és bizony Trump nagy bajban van. Az elnök ugyanis vezetett Georgia és Pennsylvania államban is még tegnap este is, de ma délutánra magyar idő szerint tótágast állt a világ. Joe Biden ugyanis átvette a vezetést és ledolgozta a hátrányát.

Pennsylvaniában Biden már több mint hatezer szavazattal vezet 95%-os feldolgozottságánál.

Georgia államban is hidegzuhany érte Trumpot, mert itt igaz elenyésző ezer szavazattal de már kihívója vezet. Akárcsak Nevadában vagy Arizonában, de ezen két utóbbi állam már teljesen elszállt Trumpnak, így az elnöki esélyeinek is búcsút inthet a politikába berobbanó üzletember. Bidennek elég csak két államban nyernie az elnökséghez, de ő négyben áll nyerésre.

Trump elnök természetesen csalásról beszélt sajtótájékoztatóján, a levélszavazatokat pedig illegális szavazatoknak nevezte – legalábbis ott, ahol elolvadt el az előnye. Ahol nem ott maradhatnak, érthető ugye ? Vagy nem ?

Az elnök beszédjéről több tévé csatorna is elkapcsolt, mert Trump és stábja nem volt hajlandó kérdésekre válaszólni és bizonyítékokat sem tudtak bemutatni a csalásról.

Trump és kampánycsapata minden körmével kapaszkodik az elnöki székhez és ezért bármire képesek, hogy megtartsák. Így több szoros államban bírósághoz fordulnak, és újraszámolást kérnek. A levélszavazatokat pedig megtámadják épp annál a Legfelsőbb Bíróságnál, amelynek az élére az ő jelöltjük került. Trump ugyanis azt hiszi, hogy majd ő megmondhatja a főbírónak mi legyen a döntés. Nos Trumpnak nem ez lenne az első gyerekes húzása.

Az azért beszédes, hogy a demokrata elnökjelölt győzelmi esélyeinek növekedésével már az amerikai elnököket védő delaware-i Wilmingtonban lévő főhadiszállásán. Sőt a CNN értesülései szerint az amerikai légiügyi hivatal legalább jövő szerdáig 1 mérföldes körzetben (1,6 km) légtér zárlatot rendelt el Biden házánál.

(csákány)