hirdetés

Hétfőn este hirtelen hatalmas eső csapott le az észak-spanyolországi Navarra tartományra. Öt óra alatt 96 liter vz ömlött az égből egy négyzetméterre. Tafalla így vízben úszott.

 

A folyó vize betört az utcákra, a sáros áradat magával sodorta a parkoló autókat, amelyek aztán egymásra torlódtak a vízben. Több helyen kellett embereket is kimenteni a járművekből. Ráadásul nem minden sofőrt sikerült kiszabadítani, egy férfi holttestét éjjel találták meg a tűzoltók Ezprogui település közelében.

 

Egy Tafalla szélén található szupermarket tetején az eladók és vásárlók együtt várták a segítséget, a váratlanul betörő víz elől nem tudtak máshova menekülni.

 

Az áradás erejét jelzi, hogy volt, ahol az autóút aszfaltját is áttörte a víz. A környéken több út is járhatatlanná vált, és a vasúti közlekedést is felfüggesztették egy szakaszon.

 

Jesús Arrizubieta, Tafalla polgármestere elmondta, rendkívül gyorsan történt minden, nem tudtak felkészülni, nem érkezett olyan figyelmeztetés, amely előrejelezte volna, hogy ez megtörténhet.