hirdetés

Az olasz maffiavezér letartóztatása után még 2011-ben szökött meg kezelése közben a kórházból. Azóta nyoma veszett. A rendőrség most találta meg saját villájának rejtekszobájában, az elmúlt öt év alatt mindvégig itt bújt meg a hatóságok szeme elől.

olasz-rendorsegAz 54 éves Antonio Pelle egy calabriai klán élén állt 2008-as letartóztatásáig. Három évvel később orvosi kezelés közben megszökött Locri város kórházából.

Benestare városkában lévő villájában rejtekszobát alakított ki, és ott húzta meg magát. A jelentésekből nem derül ki, hogy miként bukkantak a nyomára, de a rendőrség illetékese azt elmondta, hogy csak nagyon alapos házkutatással sikerült megtalálni a rejtekhelyet. A kutatásban ötven rendőr vett részt.

Pellét a legkeresettebb veszélyes bűnözők listáján tartotta nyilván az olasz belügyminisztérium. Húsz évi börtönbüntetést szabtak ki rá fegyver- és kábítószer-csempészetéért. Klánjára egy véres mészárlás hívta fel a figyelmet, amikor 2007-ben a németországi Duisburg egyik olasz vendéglőjében hat embert gyilkoltak meg bosszúból.