hirdetés

Brutálisan néz ki az új cseh Zetor traktor. Nem is csoda a sokkoló külső, hisz a neves dizájnercég, az olasz Pininfarina tervezete. A hannoveri Agritechnica kiállításon rántották le a leplet a műről.

zetor

A jövőre esedékes 70 éves fennállásának kezdi meg az ünneplését a cseh Zetor traktorgyár legújabb találmányának bemutatásával, amelyet a hannoveri Agritechnica szakkiállításon mutattak meg először a nagyközönségnek. Azt mondják a csehek, az összes jövőbeli járművük megjelenését inspirálja majd ez az alkotás. Azon lehet vitatkozni, hogy az olaszoktól származik a piros szín, vagy a csehek hagyományos színét használták, amennyire a fényképek alapján meg lehet állapítani, új az árnyalat. Az olasz formatervezők egyébként úgy készítették el a különféle burkolati elemeket, hogy azok egymástól függetlenül is alkalmazhatóak.

Az előredőlő hűtőrács, a LED-es lámpák és a különféle betétek mind az agresszív megjelenésű versenyautókat idézik; száguldásról jelen esetben nincs szó, a csúcssebesség 48 km/h. A kiállítás végével a Zetor by Pininfarina traktor a cég brnoi Zetor Galéria kiállítótermébe kerül, ahol az állandó kiállítás része lesz.