hirdetés

Észak-Koreában a rakétákat fejlesztik, minden más innovációval jócskán le vannak maradva. Kim Dzsong Unnak most kifejezetten jól (és jókor) jön, hogy Putyinék bevittek egy kábelt az országba.

internetA nemzetközi helyzet fokozódik: mivel az amerikaiak túlterheléses támadásokkal támadják Észak-Kore különleges hackercsapatát , Kim Dzsong Un megegyezett az oroszokkal, hogy országában ne csak kínai internetkábelek biztosítsák a világháló elérését – írja a Bloomberg.

Ebben az orosz TransTeleCom segít, ami jól jön Észak-Koreának, hiszen ha az Egyesült Államok vagy az ENSZ bármilyen netelérést (is) érintő szankciót szeretne elérni, már nem csak Kínával kell megegyeznie, hanem Oroszországgal is.

A további kibertámadások esetén ezzel biztosabb az észak-koreai hackercsapatok munkája, ha nincsenek kiszolgáltatva a kínaiaknak, í diktatúra kedvenc állapolgáraai pedig így nyugodtabban tudnak Facebookozni.

A FireEye kiberbiztonsági cég közlése szerint ezzel az üzlettel természetesen Putyinék is nyernek: az internetkábelek biztosításával rálátásuk lesz az észak-koreai kibertér titkaira.