hirdetés

Egyre véresebb és kegyetlenebb dolgokat fog művelni az orosz hadsereg Ukrajnában az eddigi sikertelenség miatt. Oroszország nem titkolja, ha kell az atomfegyvereit is beveti. Nagy a baj.

 

Vlagyimir Putyin és a Kreml szóvivője a CNN-nek adott interjújában beszélt arról, hogy Oroszország egyelőre nem érte el katonai céljait Ukrajnában és nem tagadta, hogy Moszkva nukleáris fegyverek alkalmazásához folyamodhat bizonyos esetben.

Dmitrij Peszkov a beszélgetés során többszöri kérdésre sem zárkózott el attól, hogy Oroszország elgondolkozna az atomfegyverek bevetésén, ha egzisztenciális fenyegetésnek lenne kitéve.

Amikor Christiane Amanpour arról kérdezte, Putyin milyen esetben nyúlna a nukleáris fegyverekhez, Peszkov azt felelte,
ha egzisztenciális veszély fenyegetné az országunkat, akkor elképzelhető.

Szerinte Oroszország még nem érte el a kitűzött katonai célokat Ukrajnában, hozzátéve, hogy az általuk speciális hadműveletnek nevezett megszállás a tervek szerint halad és előre meghatározott célokat szolgál.

Nos az orosz seregek napról napra messzebb kerülnek a terveiktől. Ez pedig egyre rosszabb jövőképet jelenthet és a katonai vezetés eljuthat oda, hogy a siker érdekében a tömegpusztítástól sem rettenek majd meg. A tét ugyanis már Putyin uralma és tekintélyének megmentése.

(cst)