hirdetés

Orosz állampolgárokat tartoztattak le az isztambuli IÁ merénylet miatt. Alekszandr Tolsztopjatyenko, Oroszország antalyai főkonzulja a TASZSZ orosz hírügynökségnek nyilatkozva megerősítette a hírt, hozzátéve, hogy az őrizetbe vétel okának tisztázása folyamatban van.

sultanahmet

A RIA-Novosztyi orosz hírügynökség szerint a három oroszt azzal gyanúsítják, hogy az Iszlám Állam terrorszervezettel állnak kapcsolatban. S valamiféle közük van a brutális robbantáshoz, amelyben 9 német állampolgár vesztette életét és 15 súlyosan megsérült tegnap Isztambulban. A hír sokkoló, hisz aligha lehetett várni vagy számítani arra, hogy oroszoknak is köze van az IÁ véres akciójához.

A török belbiztonság azt már tegnap megerősítette, hogy az öngyilkos merénylő szír volt. Mint ismeretes, tegnap öngyilkos merénylő robbantotta fel magát az Isztambul történelmi belvárosában található Sultanahmet téren. A támadásért Törökország az Iszlám Államot tette felelőssé. A hivatalos adatok szerint a robbantásban tíz ember, köztük nyolc német és egy perui állampolgár meghalt, tizenöten pedig megsebesültek.