hirdetés

Turisták mentették meg a bajba került oroszlánt. Szerencséje volt, mert a fiatal hímnek egy orvvadászok által kitett csapda tekeredett a nyaka köré és csak a szerencsének no meg a szafarizóknak köszönheti, hogy életben maradt.

oroszlán csapda

No és persze annak a két, lelkiismeretes állatbarátnak, akik azután, hogy szafarizás közben meglátták a rettenetes állapotban lévő nagymacskát, azonnal értesítették a dél-afrikai Kruger Nemzeti Park munkatársait. A gondozókból és állatorvosokból álló mentőcsapat néhány órával később indult a sérült oroszlán keresésére.

Meliska Viljoen és Meike Pettit a szafari után – a biztonság kedvéért – a Kruger Nemzeti Park Facebook-oldalán is megosztották a hímről készült döbbenetes fotókat. A poszt rövid idő alatt komoly érdeklődést generált: több száz megosztás és komment érkezett rá, amelyek szinte kivétel nélkül a nemzeti park felelősségét firtatták.

Szeretném látni, mit reagál erre a park vezetősége – írta egyikük.

Míg egy másik felhasználó arról értekezett hosszabban, hogy szerinte a nemzeti park csak beszedi a pénzt a turistáktól, de a bevételt egyáltalán nem az állatok ellátására fordítja. A hőbörgőket végül az egyik lány intette le, aki elmondta, a mentőcsapat szinte azonnal az általuk leírt helyszínre sietett.

Mint kiderült, a fiatal hímnek nagy szerencséje volt: az orvosok még azelőtt el tudták távolítani a húsába ékelődött drótokat, hogy az komoly fertőzéseket okozott volna.

Voltak pillanatok, amikor úgy tűnt, a legyengült szervezete nem bírja majd a gyógykezeléssel járó megpróbáltatásokat, és el kell altatnunk, de erre végül nem került sor – nyilatkozta a park főállatorvosa, majd hozzátette, az oroszlánt egy rövid ideig a központban kezelték, mostanra viszont megerősödött annyira, hogy visszaengedjék őt a vadonba.