hirdetés

Igazi csodafegyvert készül rászabadítani az Iszlám Államra és akár Amerikára is Vlagyimir Putyin. Az orosz katonaság új cyberpatkányai ugyanis jól teljesítenek és mindenhova eljutnak vagy épp bejutnak. Kezd kész rémálom lenni mindez.

cyber patkány

Az orosz elnök legújabb titkos fegyverei nem valami szuperbombák vagy mindenféle technikával felszerelt szuperkatonák, hanem patkányok, cyberrágcsálók.

A mikrochipekkel ellátott állatokon állítólag orosz tudósok egy ideje nagy erőkkel dolgoznak és végzik az egyre sikeresebb teszteket. A terv, hogy a patkányok rettenetesen érzékeny orrát összekössék a legmodernebb technológiákkal, létrehozva így egy olyan különleges képességekkel rendelkező minifegyvert, amely kiszagolja a bombákat és a drogokat, és bejut olyan pici helyekre is, ahova semmi és senki más. Emellett olyan eszközöket is tudnak magukkal vinni, amely képeket közvetítenek, s jeladókkal vannak felszerelve, ami egy szuperbombázó számára bejelölheti a pontos célt. A föld felszínen vagy épp az adott terroristajáratokban.

A projekttel egy probléma van. Mégpedig az, hogy egy patkány mindössze egy évig él, a trenírozása azonban ebből minimum három hónapot vesz igénybe. Ráadásul az egészen fiatal és nagyon öreg patkányokat sem használhatja a hadsereg, mert az utóbbiak ugyan még élnek, de már nem működik a szaglásuk olyan tökéletesen – vallotta be a projekt vezetője, Dimitrij Medvegyev.

(Fotó: Daily Mail)