hirdetés

Kínában bizony elszabadult a koronavírus és a korlátozásokat is feloldották. Így szabadon utazhatnak a kínaiak, ami picit megdöbbentő. Lehet, hogy hetek kérdése csak és Európában is újra vészhelyzet lesz. Olaszország lépett is és Amerika is. Magyarország egyelőre nem vezet be megszorításokat.

 

Olaszország után az Amerikai Egyesült Államok is bejelentette, hogy a Kínából érkezőknek beutazáskor Covid-tesztet kell csináltatniuk.

Az olasz egészségügyi tárca még tegnap elrendelte a Kínából érkező utasok számára a kötelező Covid-tesztet. Ez azután történt, hogy kiderült, hogy a karácsonyi ünnepekre Olaszországba érkezők fele koronavírusosnak bizonyult a Malpensa milánói reptéren.

Ezután nemsokkal az Egyesült Államok is bejelentette, hogy január 5-től minden 2 évnél idősebb, Kínából érkezőt megvizsgálnak. Az új szabály az állampolgárokra is érvényes lesz. ráadásul az utazóknak két napnál nem régebbi negatív koronavírustesttel kell rendelkezniük.

Magyarországon miközben hetek óta tudni a kínai káoszról megszüntettük a koronavírusos weboldalt, sőt a Kínából érkezőknek sem kell covid tesztet felmutatni vagy épp karanténba vonulni. Nekünk ez picit fura, lehet, hogy túlaggódjuk magunkat, de jobb félni mint megijedni.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ folyamatosan monitorozza az akut légúti fertőzéseket okozó vírusokat, amelyről rendszeresen tájékoztatja a lakosságot, figyelemmel kíséri az aktuális járványügyi helyzetet, és indokolt esetben javaslatot tesz a szükséges járványügyi intézkedésekre – írta az NNK.